reede, 3. detsember 2021

 Õnneseened novembris


Novembrikuu möödus Õnneseene rühma lastel tegusalt. Koos sai lõbusalt aega veedetud. Hommikuringis lugesime luuletusi, salme ja mängisime mänge. Kuu alguses rääkisime kes kuulub perekonda ja hakkasime valmistuma isadepäevaks. Lapsed arutasid, kes nende perre kuuluvad, milline on nende isa ja  mis on isa nimi. Meisterdasime isadele isadepäeva kaardid. Lapsed said koju kaasa meisterdamist, mida isaga koos teha. Isadepäeva tähistasime ka muusikatunnis.



Muusikatunnid olid toredad ja huvitavad. Sai nii laulda, mängida kui ka tantsida. Lastele meeldib eriti pillidega orkestrit etendada.

Novembris rääkisime erinevatest metsloomadest. Lapsed õppisid, millised näevad välja erinevad metsloomad, mis häält nad teevad ja mida nad söövad. Rebane, karu, jänes, põder, siil ja hunt. Laps sai harjutada maalimist ja liimimist, mille käigus valmis vahva rebane ja karu.

Kleepe- ja rebimistööna valmis siil.


Kartulitrükis karu käpajäljed.

Plastiliinist voolisid lapsed jänese saba.

Laps harjutas ka numbrite loendamist ja õppis erinevaid kujundeid.


Keskendusime ka liikluskasvatusele. Laps teab, et helkur on  pimedas liikumiseks väga oluline.  Helkurit tutvustas lastele Persona Dolls nukk. Tegime  taskulambiga katset, et näha kuidas helkur pimedas helendab. Tänu lapsevanematele on meil hoovis ka vahva helkuripöõõsas, kus lapsed käivad uudistamas erinevaid helkureid. Proovisime selga ka helkurveste ja käisime ümber maja maha joonistatud rajal. Samuti tunneb laps sebra ja valgusfoori. Kasutasime Bee-Bot  robotit liiklusmärkide ja helkuri vajalikkuse teadmiste kinnitamiseks. Lapsed tegid tutvust ka Ozobot robotiga.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õnneseened maikuus!

Õnneseened maikuus! Maikuus oleme saanud ilusate ilmade tõttu palju aega õues veeta, mis on olnud lastele väga meelt mööda. Õues mängides on...