esmaspäev, 1. november 2021

 Õnneseened oktoobris


Oktoobrikuus harjusid lapsed veelgi enam lastesõimes käimisega. Lapsed on leidnud uusi sõpru ja kohanenud lasteaiarutiinidega. Iga laps on saanud harjutada koristamist, käte pesemist, käte kuivatamist, potil käimist, iseseisvalt söömist ja riietumist. Iga laps teab, kus asub tema kapp, käterätik, voodi.

Muusikatunnis on lastel juba omad tuttavad laulud, tantsud ja salmid, mida neile esitada meeldib. Eriti meeldivad lastele rütmipillid. Enamik lapsi teeb muusikatunnis aktiivselt kaasa. Lastele oli muusikatunnis ka etendus “Jänku sünnipäev”.

Oktoobris keskendusime sügisega seotud teemadele. Hommikuringis arutasime erinevaid sügisesi loodusnähtusi. Laps oskab vaadata ja kirjeldada nähtut, kas õues paistab päike, puhub tuul või sajab vihma. Vihmaga seoses valmistasid lapsed kunstitööks näputrükki ja kleepetöö vihmapiiskatest.


Vaatasime veel üle erinevad sügisannid. Bee-Bot põrandarobotiga õppisime tundma õuna, pirni ja värve roheline, punane, kollane. Pirnidest ja õunadest valmis ka tore kleepetöö.


Uurisime erinevaid värvilisi sügislehti. Lapsed tegid lehetrükki ning kasutasid rebimis- ja kleepimistehnikat lehtede kaunistamiseks. Ühiselt tehti ilus sügisene pilt. Õnneseentele  kohaselt õppisime tundma ka seeni. Lapsed tegid valmis eriti vahvad kärbseseened. Samuti mängisime kastanimunadega.


Kuu lõpetasime Halloweeni teemaga ja lapsed tegid käejälgedest ämblikke.


Oktoobris toimus ka Õpetajate päev, mille tähistamiseks tulid lastele külla Pelgulinna kooli õpilased. Koos mänguväljakul saadi tuttavaks, mängiti palli ja ehitati liivalosse.


Liiklusteemal tegid lapsed tutvust mõistega ülekäigurada ehk "sebra", valgusfoori värvidega ja nende tähendustega. Teema kinnistamiseks said lapsed mängida Bee-Bot põrandarobotil.








Fotonäitus: „ Päkapikk liikluses"

Suur tänu vahvate piltide eest.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õnneseened maikuus!

Õnneseened maikuus! Maikuus oleme saanud ilusate ilmade tõttu palju aega õues veeta, mis on olnud lastele väga meelt mööda. Õues mängides on...