pühapäev, 1. november 2020

 

Õnneseened oktoobris...

 

Oktoobris said lapsed elada rohkem sisse lasteaiarutiiniga. Paljud lapsed on kohanenud lasteaia keskkonnaga ja nüüd kohanevad üksteisega, loovad sõprussuhteid ja õpivad mänguasjade jagamist. Lapsed, kes liitusid rühmaga hiljem  vajavad veel aega, et harjuda sõime rutiiniga.

 Sõimeeas on oluline esmaste eneseteenindusoskuste arendamine. Igapäevaselt harjutame: enda järelt koristamist, kätepesu, käte kuivatamist, potil käimist, iseseisvalt söömist, riietumist.

Tähtis on lasteaia ja koduse keskkonna koostöö, et lapsed iseseisvuksid.

 Muusikatunnis on enamus lapsi väga entusiastlikud ja teevad ilusti kaasa, seetõttu meeldib neile ka hommikuringis erinevad rütmisalmid, luuletused ja laulud.

Oktoobri alguses oli meie rühmas praktikant, kes mängis lastega ja viis läbi ka mängulise tunni, kus lapsed tegid tutvust erinevate seentega, kleepisid kärbseseent ja ühistööna valmis seenemets. Lastel on teada, et kärbseseent süüa ei tohi.

 Käsitlesime teemasid, milleks olid erinevad loodusnähtused, (tuul, vihm, päike) puulehtede tundmine, seened, sügisriietus, kehaosade tundmine, koduloomad ja linnud, nende välimus, kehaosad, häälitsused jne.

Tegime kunstitegevusi, mis hõlmasid nii kleepetehnikat, rebimistehnikat ja näpuvärvidega

tutvumist. Tutvusime ka Bee-Bot põrandarobotitega, kuhu lõimisime erinevad koduloomad.


 Kleepetööna valmis laste ühistöö: Sügislehtede langemine:



Kleepetöö: "Kärbseseen"
Väike lavastus laulu saatel "Väike seen"
Kleepetöö + näpuvärvid: "Koer"        

 "Triibuline sokk" vahend: värvilised pliiatsid

Laste ühistöö "Seenemets"

Kleepetöö: "Vahtralehed"      

Väike lavastus laulu saatel: " Kiisu läks kõndima"



Ilusat värvilist sügist !









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õnneseened maikuus!

Õnneseened maikuus! Maikuus oleme saanud ilusate ilmade tõttu palju aega õues veeta, mis on olnud lastele väga meelt mööda. Õues mängides on...