esmaspäev, 5. oktoober 2020

 

ÕNNESEENED SEPTEMBRIS

 

Septembri märksõnadeks Õnneseentes olid kohanemine, kohanemine ja kohanemine….

Septembrikuu möödus meie rühmas kõige uuega kohanemise ja harjutamise tähe all.  Enamus lapsi on uued,  vanadest olijatest  on ainult neli last  kes on teist aastat sõimes. Harjumisperiood on olnud pikk, kuna uusi lapsi on järk järgult rühmaga liitunud. Harjumine lastesõime rutiiniga ja emast/perest eemalolek võtab aega.

Septembris harjutasime  iseseisvalt söömist, riidessepanekut, potil käimist, kätepesu, turvaliselt trepist kõndimist, kannatlikkust, viisakust ja muid igapäevaseid olulisi oskusi ja toimetusi.

Lapsed tutvusid erinevate ruumidega rühmas. Lapsed teavad tänaseks, kus asub nende voodi ja käterätik. Lastel on selge, et rühmaruumi sisenedes tuleb esmalt käed puhtaks pesta. Paljudel lastel on juba selge, et peale mängimist tuleb mänguasjad kokku korjata ja nad teavad, et iga mänguasja jaoks on oma kindel koht.

Lastel on veel vaja õppida omavahel koos mängimist ja tegutsemist, samuti mänguasjade jagamisoskust.

Lastele väga meeldib muusikatund. Enamus lapsi teeb ka ilusti kaasa. Muusikatund toimub esmaspäeviti  ja neljapäeviti.

Esimeseks kunstitööks tegid lapsed oma käejälje ehk käetrükk.  



Vaatlesime ja maitsesime koduaia õuna, selle värvust, kuju ja õuna sees olevat õunaussikest 😊. Lapsed tegid tutvust plastiliiniga ja voolisid  ka õunaussi. 



Lapsed tegid  kleepetehnikas töö „Vihmane ilm“, Tegid tutvust liimipulgaga, kus liimisid pilve  ja näpuvärvidega tegid vihmapiisad. 



Kuu jooksul tehtud kunstitöid jagame teiega kord kuus blogipostituses (kuu kokkuvõte).

Kevadel saab iga laps oma tehtud tööd koju.

Septembris tähistasime Otto sünnipäeva. Palju õnne sünnipäevaks Otto!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õnneseened maikuus!

Õnneseened maikuus! Maikuus oleme saanud ilusate ilmade tõttu palju aega õues veeta, mis on olnud lastele väga meelt mööda. Õues mängides on...