neljapäev, 3. oktoober 2019

Septembrikuu kokkuvõte

Septembrikuu möödus väga kiirelt.

 Septembri esimesel poolel vaatlesime lastega lähemalt, kuidas sõimes õigesti käituda - et ei jookse toas, ei tee sõbrale haiget jne. Samuti, milliseid erinevaid mänguasju on rühmatoas kui ka õuealal. Vaatlesime väikeste pildikeste abil meie rühma päevakava. Enamus lapsi on rühma päevakavaga harjunud. Lapsed on hästi tublid, teavad ja järgivad rühmareegleid.

 Septembri teises pooles keskendusime õppetegevustes sügissaadustele. Uurisime nii metsas, aias kui ka põllul kasvavaid aiasaadusi, mis saavad sügisel valmis. Aiamaa saadustest uurisime erinevaid puuvilju (õun, pirn, ploom) ning tutvusime ka kurgi ja tomatiga. Põllusaadustest uurisime lähemalt kartulit, porgandit, sibulat, kaalikat ja peeti. Uurisime, millised need välja näevad ja mis maitsega need on. Lisaks uurisime, milliseid sööke saab teha nendest. Koos lastega küpsetasime nukkudele mõnusa ühepajatoidu.

Metsasaadustest uurisime erinevaid marju (jõhvikas, pihlakas) ning ka seeni. Lähemalt tutvusime seentega, seente osadega (seene müts ja jalg), vaatlesime kuidas näeb välja puravik ja kuidas kärbseseen. Lapsed said teada, et see ilusa punase mütsikesega ja valgete täppidega seen on väga mürgine ja seda ei tohi süüa. Laulsime laulu „Väike seen“ ja voolisime kärbseseent. Lapsed tutvusid mõistetega: suur ja väike ja ka erinevate sügisvärvidega oranž, kollane ja punane.

 Tähistasime sügise algust, kus igal lapsel oli seljas midagi oranži, kollast või punast. Esmalt vaatlesime, mis värvi riided kellelgi seljas on, vaatlesime sügisesi vahtralehti, tegime värvimängu, kus tuli rühmitada seened värvi järgi ja tantsisime vahtralehe tantsu. Sügis tõi meile kingituseks ka kaasa pirne ja õunu, mida üheskoos maitsesime.

 Septembri lõpus tulid lastele külla esimest korda sellel õppeaastal mesimummud (bee-bot põrandarobotid), kes aitasid veel rohkem lastel sügissaaduste teemat kinnistada.


 Septembris tähistasime Grete sünnipäeva, kes sai kahe aastaseks. Palju õnne!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õnneseened maikuus!

Õnneseened maikuus! Maikuus oleme saanud ilusate ilmade tõttu palju aega õues veeta, mis on olnud lastele väga meelt mööda. Õues mängides on...